IMMÁR A 12. BABÁNK IS MEGÉRKEZETT - császármetszéssel

2014.05.01 17:42

Nagy izgalomban voltunk már napok óta, mert egyik tüneményes kismamánk császármetszésre várakozott, amit május 1-re terveztek. A kezelő orvosa úgy vélte, hogy nem tudja majd biztonsággal megszülni a babát, ezért nem akart rizikót vállalni, hát beprogramozta a császáros szülést :(  A kismama alkata miatt és a baba méretére hivatkozva döntött így.

Megjegyzem, a kismama május 5-re volt kiírva. Azt tudjuk, hogy nem minden nőnek 28 napos a ciklusa, ami szerint a szülés várható időpontját megállapítják. Tehát az sem szent, hogy a kiírt időpontban megérkezik a kis jövevény.....

Én személy szerint annak a híve vagyok, hogy ha egy mód van rá, akkor természetes úton jöjjön világra a baba. De én nem bírálhatom felül egyik kismamám orvosának a döntését sem, és nem mondhatom neki azt, hogy meg tudná szülni a babát természetes úton is ( még ha úgy érzem, akkor se!!), hiszen a  felelősséget a szülész orvosa vállalja.

Jelen esetben is el kellett fogadnunk a tényt és eszerint kellett tovább dolgoznunk. Egyetlen feladatunk maradt tehát.  Mégpedig az, hogy felkészítsük erre a kismamát és a babát egyaránt.

Bár bíztunk benne, hogy a kislány megviccelve a szülész orvost, hamarabb érkezik, de sajnos ez nem így történt, így ma délelőtt megérkezett közénk. :)

De hogy miért is nem vagyok a császármetszés híve:

Császármetszésnél a babát kiemelik édesanyja pocakjából, így nem tud keresztülhaladni a szűk szülőcsatornán. Ezért, aki császármetszéssel születik, nem tapasztalhatja meg, hogy egy küzdelmes folyamat végén ott vár ránk a beteljesülés boldogító érzése.

Nem tanul meg küzdeni. Ehelyett egy kívülről érkező „segítség” átemeli a nehézségeken. Ezért élete folyamán egója e program szerint megtorpan az akadályok előtt, és várja, hogy valaki majd megoldja helyette a problémáját. Ha külső segítség nem érkezik, vagy ha a beteljesülés öröme nem hullik magától az ölébe, nem tudja álmait valóra váltani.

A császármetszéssel született embereknek életük során kell megtanulniuk, hogyan tehetnek céljaik megvalósításáért, hogyan küzdhetik le a felmerülő akadályokat