TALÁLKOZÁS

2014.03.27 18:59

A mai nap megtörtént a találkozás és örömmel mondhatom, hogy a kismama és babája jól vannak.  :)
Nagy a valószínűsége annak, hogy a pici lány hallgat édesanyjára és csak a 37.hét után születik meg. A fájások megszűntek. Jelen pillanatban az a feladatunk, hogy az anyuka minél több időt töltsön a babával úgy, hogy valós kapcsolatban legyenek.

A mai rohanó világban sem a várandós hölgyek, sem az átlagos emberek nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy a lehető legtöbb időt töltsék nyugalomban, belső csendben, békében. Márpedig különösen ebben az állapotban ez rendkívül fontos, hiszen amilyen most az anyuka alaprezgése, olyan lesz a babájáé is. Ezek után úgy gondolom, nem csodálkozhatunk rajta, hogy ennyi hiperaktív, túlmozgásos gyermek van az óvodákban, iskolákban. Ilyenkor értetlenül állunk a probléma előtt mind mint szülők, mint tanítók és nevelők. Ha azt szeretnénk, hogy a mi gyermekünk más legyen, igen is oda kell tudatosan figyelnünk erre a 9 hónapra!!!

A nagy konklúzió pedig az volt, hogy nagyon fontos, hogy hallgassunk a belső hangunkra és figyeljünk kisbabánk jelzéseire.  Kövessük figyelemmel testünk és babánk testének változását.

Ne feledjétek! A szülővé válás nem a szüléssel, születéssel kezdődik....  :)